Benodigdheden

60 gram gesmolten boter of margarine

90 gram rietsuiker

1 ei op kamertemperatuur

1 theelepel azijn

150 gram Schär Brötmix

130 gram water

Extra nodig

(stroop)wafelapparaat

ijslepel

bakspray

houdbare pot

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en meng samen met de rietsuiker in een mengkom. Laat 5 minuten staan zodat de suiker iets kan smelten.
  2. Voeg het ei en de azijn toe en mix tot een luchtig geheel.
  3. Voeg de meel toe en mix kort door. 
  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en mix goed door.
  5. Beslag is nu nog vrij vloeibaar, laat het daarom 15 minuten staan het beslag wordt dan vanzelf dikker.
  6. Warm een oublie apparaat op en spuit eenmalig wat bakspray over de boven en onderkant.
  7. Voeg 1 kleine ijslepel beslag in het midden toe en sluit het apparaat. Druk 1 keer goed aan en laat in circa 5 minuten mooi goudbruin worden. 
  8. Rol de oublie meteen op met bijgevoegde oublierolletje. Doe dit meteen met behulp van een keukenpapiertje om je vingers niet te verbranden, want daarna wordt het hard en is het net meer mogelijk omdat het uithard. Leg het op een bord en laat afkoelen voordat je het opbergt.
  9. Giet eventueel wat gesmolten chocola in het hoorntje zodat het puntje onderaan dicht. Dit voorkomt lekker van ijs. 

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten